Achtergrond

Coaching on the job is een vorm van begeleiding op de werkplek. Je leert in en van de werksituatie. Door in je eigen werkomgeving met je leerdoelen aan de slag te gaan, krijg je hier direct feedback op. Het is praktisch; vooral doen! Coaching on the job kan een effectieve aanvulling zijn op een individueel coachtraject.

Inhoud van de coaching

Als coach observeer ik het functioneren en de interactie op de werkvloer. Hoe gaat iemand om met cliënten, collega’s en leidinggevenden? Direct feedback ontvangen op eigen handelen zorgt ervoor dat de gecoachte het geleerde optimaal benut in de praktijk.

Doel van de coaching

Voor aanvang bepalen we samen de leerdoelen. Waar wil je aandacht aan besteden? Dit kan bijvoorbeeld zijn:

Resultaat van de coaching

Wat anderen zeggen…

“De coaching on the job is door alle medewerkers als zeer positief en leerzaam ervaren, mede doordat het uitgangspunt is het benaderen wat al goed gaat en tools aanreiken om beter te leren omgaan met situaties die als moeilijk worden ervaren. Doordat Tineke en Colinda langere tijd op onze locatie aanwezig waren, hebben zij veel medewerkers én de cultuur van onze locatie leren kennen. Dit maakt het voor ons als leidinggevenden prettig om praktijksituaties met Tineke en Colinda te bespreken.”   – Locatiemanagement zorgorganisatie