Achtergrond

Het maakt niet uit of je een starter bent in een nieuwe functie of ervaren op je vakgebied: coaching helpt je om je verder te ontwikkelen als werknemer. Het kan zijn dat je belemmeringen hebt, ergens tegenaan loopt of bepaalde punten wilt verbeteren. De vraag om coaching voor professionals kan vanuit de medewerker of vanuit de organisatie komen. 

Doel van de coaching

Inhoud van de coaching

Tijdens het coachingtraject leer je bewuster naar je zelf te kijken en meer verantwoordelijkheid te nemen voor de situaties die spelen. Dit begint met het (h)erkennen van je eigen patronen, overtuigingen, houding en gedrag. Dit bewustzijn is de eerste en belangrijkste stap op weg naar een hogere mate van taakvolwassenheid en professionaliteit

Resultaat van de coaching 

Je hebt meer inzicht in de eigen manier van communiceren en handelen. Ook is het zelfreflecterend vermogen groter, je bent beter in staat om objectief naar te kijken naar je persoonlijk functioneren. Daarnaast heb je handvatten om hier effectief mee om te gaan.

Wat anderen zeggen…

“Groei, loslaten, beweging zijn de rode draad. Voor mezelf kiezen, dingen loslaten. En vooral ervaren   wat voor moois er voor terugkomt.”

 “Veel meer inzicht in mijn eigen gedrag.”

“Ik luister meer naar anderen, maar ook meer naar mezelf. Ik heb geleerd dat ik mezelf kwetsbaar kan opstellen en dat dit geen zwakte is. Ook heb ik veel meer inzicht in mijn eigen gedrag gekregen en kan ik vaker geluksmomenten ervaren.”