Een organisatieopstelling is een onderzoeksmethode die gebaseerd is op het systeemdenken. Oorspronkelijk werd het toegepast om familiesystemen (rangschikking van familieleden) te onderzoeken, maar tegenwoordig wordt deze werkwijze ook ingezet op verhoudingen binnen organisaties en teams. Deze manier van onderzoeken wordt voornamelijk gebruikt om hardnekkige organisatievraagstukken of knelpunten te doorgronden.

Doel van de organisatieopstelling

Een organisatieopstelling kan verrassend zijn en een goede aanvulling om te kijken naar de organisatie of het team. Hetis een krachtig instrument om in korte tijd complexe informatie inzichtelijk te maken. Deze informatie kan waardevol zijn en nieuwe, effectievere inzichten en vervolgstappen opleveren.

Aanbod organisatieopstelling

Als coach en trainer kan ik een organisatieopstelling begeleiden als onderdeel van een training of coaching, of als dag(deel) workshop voor organisaties.  Tevens ben ik als gastdocent verbonden aan De Bewustzijnsfabriek waar de opleiding Systemisch Coachen en workshops worden aangeboden. 

Wil jij ook op een andere, systemische manier naar de vraag van de organisatie of het team kijken en hierbij gebruikmaken van opstellingen? Ik vertel je er graag meer over, neem gerust even contact op.

Wat anderen zeggen…

“Je hebt ons deelgenoot gemaakt van de manier waarop jij de organisatie van bedrijven bekijkt vanuit de ons allen bekende, normale familieverhoudingen. Heel boeiend om kennis te krijgen van deze manier van denken en handelen. Dat jouw presentatie de aandacht kreeg van onze leden was overduidelijk; de vragen en interactie waren heel goed. Velen van ons zullen vanaf nu dan ook zeker met andere ogen naar een organisatie kijken. Nogmaals dank namens de leden van Probus Ridderkerk!”   Pim Maaten, Probus Ridderkerk